Omlós zabpelyhes keksz percek alatt

Ugye nem csak én imádom az igazán omlós kekszeket? Egy csésze kávé és egy szuper könyv mellé a legjobb délutáni program. :) 

Most egy cukormentes, csokis, aszalt gyümölcsös verziót készítettem, ami olyannyira jól sikerült, hogy a konyhába betérők a zsebükbe is nyomtak belőle. :D 

_mg_4210.jpg

Hozzávalók:

20 dkg vaj
20 dkg eritrit
20 dkg teljes kiőrlésű liszt
20 dkg zabpehely
20 dkg Panyolium aszalt meggy, sárgabarack és szilva apróra vágva (ez az aszalvány cukormentes)
10 dkg étcsokoládé
2 tojás
1 tk szódabikarbóna
1 kk fahéj
nagy csipet só

A lisztet, a zabpelyhet, a szódabikarbónát, a fahéjat és a csipet sót keverd össze. A vajat az eritrittel verd fel, majd keverd össze a lisztes keverékkel. Add hozzá az aszalványokat, az apróra tört étcsokit, és keverd össze.
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Vizes kézzel formázz dió nagyságú kis golyókat, majd a sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodd szét korong alakúra. Vigyázz, ne tedd egymáshoz túl közel, mert össze találnak nőni.
Told be a sütőbe, és 10 perc alatt kész is.

Jó étvágyat hozzá! :) 

  Ha tetszett amit olvastál, akkor kövess Facebookon és Instagramon, ahol még több friss tartalmat találsz! :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://wanderfoodwonder.blog.hu/api/trackback/id/tr3912330771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dora.iklodi 2017.03.26. 10:10:23

@lylaharvey: igen, azt is ahhoz keverjük hozzá! :) Köszönöm az észrevételt, javítom is!

bb_l1346_masolat.jpg

Iklódi Dóri vagyok, a blogomon pedig olyan recepteket osztok meg veletek, amelyek az inzulinrezisztensek étrendjébe is beilleszthetők, egyszerűek és gyorsan elkészíthetőek. Olvashattok itt továbbá a gasztroélményeimről és az egészséges életmódhoz kötődő témákról. 

Kövess Instagramon!

süti beállítások módosítása