Ugye nem csak én imádom az igazán omlós kekszeket? Egy csésze kávé és egy szuper könyv mellé a legjobb délutáni program. :)
Most egy cukormentes, csokis, aszalt gyümölcsös verziót készítettem, ami olyannyira jól sikerült, hogy a konyhába betérők a zsebükbe is nyomtak belőle. :D
Hozzávalók:
20 dkg vaj
20 dkg eritrit
20 dkg teljes kiőrlésű liszt
20 dkg zabpehely
20 dkg Panyolium aszalt meggy, sárgabarack és szilva apróra vágva (ez az aszalvány cukormentes)
10 dkg étcsokoládé
2 tojás
1 tk szódabikarbóna
1 kk fahéj
nagy csipet só
A lisztet, a zabpelyhet, a szódabikarbónát, a fahéjat és a csipet sót keverd össze. A vajat az eritrittel verd fel, majd keverd össze a lisztes keverékkel. Add hozzá az aszalványokat, az apróra tört étcsokit, és keverd össze.
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Vizes kézzel formázz dió nagyságú kis golyókat, majd a sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodd szét korong alakúra. Vigyázz, ne tedd egymáshoz túl közel, mert össze találnak nőni.
Told be a sütőbe, és 10 perc alatt kész is.
Jó étvágyat hozzá! :)
Ha tetszett amit olvastál, akkor kövess Facebookon és Instagramon, ahol még több friss tartalmat találsz! :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.