A szilvalekvár az (abból is az igazi szatmári), amivel nehezen tudok betelni. Amit képes lennék akár kiskanállal a bendőmbe juttatni. Ám csak úgy öncélúan mégse kanalazgattam, hanem készítettem hozzá egy mákos palacsintát, ami annyira nagyon jól illik szilva barátunkhoz.
Mutatom is a receptet! ;)
Hozzávalók:
1 dl tej (nálam kókusztej)
15 g olvasztott vaj
5 g élesztő
1 db tojás
30 g teljes kiőrlésű liszt
10 g zabpehelyliszt
15 g darált mák,
20 g eritrit
1 csipet só
Panyolium cukormentes szilvalekvár
fahéj
A tejet és a vajat összemelegítjük és belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet, cukrot, mákot és sót kimérjük, majd a tojással és az élesztős résszel együtt mindent összekeverünk, félretesszük állni 20 percet. Forró serpenyőben, zsiradék nélkül, evőkanálnyi adagokból pici palacsintákat sütünk. A szilvalekvárt fahéjjal fűszerezzük és egy pici vízzel felöntve felmelegítjük. Rád van bízva, hogy önteni szeretnéd rá a lekvárt vagy kenni.. mindegy is. Isteni lesz! ;)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.