Nem hallottam még olyan emberről, aki ne imádta volna a palacsintát. Én például bármilyen formájában szeretem, legyen az akár édes vagy sós. Anyukám leheletvékony palacsintája az igazán bajnok, de most egy gyorsabban elkészíthető megoldást hoztam nektek, amit tényleg nem lehet elrontani. Tesókámmal ennek biztos nem örültünk volna kicsiként, mert mindig azt vártuk, hogy anya vajon mikor fog egyet elrontani sütés közben, amit megkaphatunk. :D
Hozzávalók:
- 200 g teljes kiőrlésű liszt
- fél csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 4 evőkanál eritrit
- 3 dl tej (nálam kókusztej)
- 1 nagyobb tojás
- 2 evőkanál olaj
Gyümölcsszósz:
- 100 g fagyasztott erdei gyümölcs
- 4 evőkanál eritrit
- 1 tk fahéj
- fél dl víz
A lisztet elkeverjük az édesítőszerrel, sütőporral és a csipet sóval. A tojást felverjük, majd a tejjel együtt hozzáöntjük a liszthez. Csomómentesre keverjük a masszát.
Egy serpenyőt pici olajjal felforrósítunk, majd egy evőkanál segítségével adagoljuk bele a tésztát. Lehet nagyobbakat is sütni, de ezeket a piciket könnyebb megfordítani. :) Ha már barnul az egyik oldala, akkor megfordítjuk, és a másik oldalát is szép pirosra sütjük.
A szószhoz fel tesszük főni egy kis lábasban a gyümit a vízzel, édesítőszerrel és fahéjjal. Addig főzzük, amíg már majdnem lekvár állagú lesz. Ha kész, akkor lecsorgatjuk vele a palacsintákat, és már tálalhatjuk is. :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.