Édesburgonya-sárgarépa krémleves újhagymával és pirított magvakkal

A hideg őszi és téli napokon még gyakrabban kerülnek az asztalomra a krémlevesek, amiket ha pikánsabban fűszerezek, valódi lélekmelegítők. :) Egyik nagy kedvencem ez az édesburgonyás, sárgarépás verzió, amiből akár főzeléket is lehet készíteni, ha sűrűbbre hagyjuk. 

bb_l1191.jpg

Fotó: Béli Balázs (Alfahír)

Hozzávalók:

2 nagyobb édesburgonya
2 sárgarépa
1 fej vöröshagyma
só, bors, ízlés szerint curry, chilipehely, fahéj
1 marék magkeverék a tálaláshoz
1 szál újhagyma a tálaláshoz
4 evőkanál olívaolaj


Elkészítés:

Az édesburgonyát, a sárgarépát és a vöröshagymát is megtisztítjuk. A hagymát apróra szeleteljük, és két evőkanál olívaolajon megdinszteljük. Az édesburgonyát és a répát is felszeleteljük, majd átpirítjuk a hagymán. Ha kapott egy kis színt, akkor felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi.

bb_l1057.jpg

Fotó: Béli Balázs (Alfahír)

bb_l1119.jpg

Fotó: Béli Balázs (Alfahír)

Fűszerezzük, lefedjük, és megpároljuk. Ha megpuhultak a zöldségek, akkor egy botmixer segítségével pürésítjük.

Ha túl sűrűnek találjuk, akkor adjunk hozzá egy kis tejszínt vagy kókusztejszínt.

 

bb_l1168.jpg

Fotó: Béli Balázs (Alfahír)

Egy felforrósított serpenyőben 1 evőkanál olívaolajon pirítsuk meg a felkarikázott újhagymát, majd dobjuk rá a magvakat, és azokat is pirítsuk meg. Tálaláskor szórjuk meg velük a levesünket.

Tipp: Inzulinrezisztenseknek és cukorbetegeknek vigyázniuk kell a számolós zöldségek pürésítésével, hiszen ezeket gyorsabban dolgozza fel a szervezet, és gyorsabban is emelik meg a vércukorszintet. A felszívódást például olajos magvakkal lehet lassítani. 

A bejegyzés trackback címe:

https://wanderfoodwonder.blog.hu/api/trackback/id/tr6713312385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

keszekusza 2017.11.22. 20:56:00

Kipróbáltam, jó lett! Erősen emlékeztet a sütőtök krémlevesre, de én azért is odavagyok, úgyhogy nem bántam :) Feldobta az ismerős ízvilágot a pirított hagymás magkeverék!

dora.iklodi 2017.11.24. 12:49:43

@keszekusza: Szia! :) nagyon örülök, hogy kipróbáltad, annak pedig még inkább, hogy ízlett! :) Köszönöm, hogy megírtad!

bb_l1346_masolat.jpg

Iklódi Dóri vagyok, a blogomon pedig olyan recepteket osztok meg veletek, amelyek az inzulinrezisztensek étrendjébe is beilleszthetők, egyszerűek és gyorsan elkészíthetőek. Olvashattok itt továbbá a gasztroélményeimről és az egészséges életmódhoz kötődő témákról. 

Kövess Instagramon!

süti beállítások módosítása