A hideg őszi és téli napokon még gyakrabban kerülnek az asztalomra a krémlevesek, amiket ha pikánsabban fűszerezek, valódi lélekmelegítők. :) Egyik nagy kedvencem ez az édesburgonyás, sárgarépás verzió, amiből akár főzeléket is lehet készíteni, ha sűrűbbre hagyjuk.
Fotó: Béli Balázs (Alfahír)
Hozzávalók:
2 nagyobb édesburgonya
2 sárgarépa
1 fej vöröshagyma
só, bors, ízlés szerint curry, chilipehely, fahéj
1 marék magkeverék a tálaláshoz
1 szál újhagyma a tálaláshoz
4 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
Az édesburgonyát, a sárgarépát és a vöröshagymát is megtisztítjuk. A hagymát apróra szeleteljük, és két evőkanál olívaolajon megdinszteljük. Az édesburgonyát és a répát is felszeleteljük, majd átpirítjuk a hagymán. Ha kapott egy kis színt, akkor felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi.
Fotó: Béli Balázs (Alfahír)
Fotó: Béli Balázs (Alfahír)
Fűszerezzük, lefedjük, és megpároljuk. Ha megpuhultak a zöldségek, akkor egy botmixer segítségével pürésítjük.
Ha túl sűrűnek találjuk, akkor adjunk hozzá egy kis tejszínt vagy kókusztejszínt.
Fotó: Béli Balázs (Alfahír)
Egy felforrósított serpenyőben 1 evőkanál olívaolajon pirítsuk meg a felkarikázott újhagymát, majd dobjuk rá a magvakat, és azokat is pirítsuk meg. Tálaláskor szórjuk meg velük a levesünket.
Tipp: Inzulinrezisztenseknek és cukorbetegeknek vigyázniuk kell a számolós zöldségek pürésítésével, hiszen ezeket gyorsabban dolgozza fel a szervezet, és gyorsabban is emelik meg a vércukorszintet. A felszívódást például olajos magvakkal lehet lassítani.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.