Tápláló csicseriborsós egytálétel fillérekből

 Bár hamarosan itt a karácsonyi időszak, amely egyet jelent a temérdek finomabbnál finomabb étellel, mégis rengeteg olyan család van az országban, akiknek a hétköznapi, alapvető élelmiszerek megvásárlása is hatalmas gondot jelent. Ezért november 24. és november 26. között a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idén is megrendezi tartós élelmiszergyűjtő kampányát, amelyhez a Tesco is csatlakozik immáron tizedik alkalommal. A kampány célja, hogy az ünnepek előtt és alatt a nélkülöző családokat segítsék. A Tesco, a kiskereskedelmi láncok közül egyedül, idén is kiegészíti a vásárlói adományokat azok értékének 20 százalékával, amivel az Élelmiszerbank működését támogatja.

Ezt a kezdeményezést én nem csak élelmiszerekkel fogom támogatni idén, hanem ezzel a recepttel is, hiszen szeretném megmutatni, hogy pár száz forintból is lehet tápláló és kiadós fogást varázsolni. Szinte csak tartós élelmiszert használtam ehhez az ételhez, amiket akár ti is adományozhattok a rászoruló családoknak. 

dsc_0993.jpg

Hozzávalók:

  • 250 g csicseriborsó konzerv 
  • 250 g gomba konzerv
  • 150 g sűrített paradicsom
  • 250 g bab és kukorica mix konzerv 
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • 1 dl étolaj 
  • 1,5 dl víz 
  • só, bors 

A vöröshagymát megtisztítjuk és felkockázzuk. Egy lábasban olajat hevítünk, és ezen pirítjuk meg a vöröshagymát. Közben a fokhagymát is megtisztítjuk, feldaraboljuk, és ha megpirult a vöröshagymánk, akkor rádobjuk. 

dsc_1011.jpg

dsc_1018.jpg

A csicseriborsó és a gomba konzervet lecsepegtetjük egy szűrőn. A hagymára ráöntjük a csicseriborsót, a gombát, a bab és kukorica mixet. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, felöntjük 1,5 dl vízzel. Sózzuk, borsozzuk, de adhatunk hozzá friss bazsalikomot is. Jól megkeverjük. 

Fedő alatt 8-10 perc alatt összefőzzük, és már tálalhatjuk is. 

 

Tipp: Ha nem szeretjük a paradicsom savasságát, akkor adjunk hozzá egy fél kk szódabikarbónát. 

dsc_1010.jpg

A karácsonyi tartós élelmiszergyűjtő kampányban november 24-26. között 161 Tesco áruházban adhatjátok le adományaitokat. Ezekben az üzletekben a Magyar Élelmiszerbank Egyesület önkéntesei segítenek a gyűjtésben, akik az adományozható élelmiszerekkel kapcsolatos kérdésekre is szívesen válaszolnak. A gyűjtés időtartama alatt bárki segítheti a nélkülözőket olyan tartós élelmiszerekkel, mint például tartós tej, cukor, liszt, olaj, konzervek vagy épp bébiételek.

Ne felejtsétek el, hogy a legkisebb segítség, akár egy darab sütőpor is rengeteget számít! 

Az akcióban résztvevő áruházakról az alábbi linken lehet tájékozódni: http://tesco.hu/elelmiszergyujtes/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://wanderfoodwonder.blog.hu/api/trackback/id/tr7313345249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

bb_l1346_masolat.jpg

Iklódi Dóri vagyok, a blogomon pedig olyan recepteket osztok meg veletek, amelyek az inzulinrezisztensek étrendjébe is beilleszthetők, egyszerűek és gyorsan elkészíthetőek. Olvashattok itt továbbá a gasztroélményeimről és az egészséges életmódhoz kötődő témákról. 

Kövess Instagramon!

süti beállítások módosítása