Ha kedvenc alapanyagot kellene választani, akkor a zabpehely és a kuszkusz versenyezne nálam az első helyért, mert ezekt millió módon lehet variálni, ráadásul a rohanós napokon a legjobb barátai a diétázó embernek. :) Most a kuszkuszt nem sósan készítettem el, hanem édesen, ráadásul egy kis kókuszt is csempésztem bele. Gránátalmával szórtam meg, de lekvárral is isteni. :)
Hozzávalók:
- 60 g kuszkusz
- 2,5 dl kókusztej
- 2 evőkanál eritrit
- 3 evőkanál kókuszreszelék
- tetejére ízlés szerint gránátalma vagy lekvár, esetleg kakaópor
Elkészítés:
Kimérjük a hozzávalókat, és összekeverjük egy kisebb fazékban a kuszkuszt, a kókusztejet, az eritritet és a kókuszreszeléket. Feltesszük főni, és pár perc alatt, kevergetve pudingszerűvé főzzük. Ha már magába szívta majdnem az összes kókusztejet, akkor lefedjük, és még 5 percig állni hagyjuk. Ha megpuhult, akkor kis tálkákba szedjük, és hagyjuk kihűlni.
Megszórjuk gránátalmával, vagy lekvárt kanalazunk rá, és már ehetjük is. :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.