A kuglóf is egy tipikusan olyan desszert, aminek kezdő konyhatündérek is nyugodt szívvel nekiállhatnak, mert semmi bonyolult nincs a dologban, ellenben nagy sikerünk lesz vele! :) Ez a kuglóf puha, szaftos, és egyáltalán nem morzsálódó vagy száraz. Persze most is cukor-és tejmentesen, teljes kiőrlésű lisztből készült.
Fotó: Szarka Dávid
Hozzávalók:
- 210 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 90 g sima búzaliszt
- 150 g eritrit vagy 37,5 g negyedannyi édesítőszer
- 100 g vaj/margarin
- 3 tojás
- 3 dl tej (nálam mandulatej)
- 1 csomag sütőpor
- 2 ek holland kakaópor
- 1 tk vanília aroma
Fotó: Szarka Dávid
A vajat kissé megolvasztjuk, majd a tojásokkal és az édesítőszerrel habosra keverjük.
Adjunk hozzá 2,5 dl tejet, és keverjük össze.
A liszteket egy másik tálban kavarjuk össze a sütőporral, majd apránként adjuk hozzá a tejes keverékhez, és addig keverjük, míg csomómentes nem lesz.
Ekkor kétfelé vesszük a masszát. Az egyik felébe kerül a teáskanál vanília aroma, a másikba a kakaópor és a maradék fél dl tej.
Egy kuglóf formát kivajazunk és lisztezünk, majd elkezdjük a rétegzést. Tetszés szerint a vaníliás vagy a csokis masszával kezdjük, és felváltva csorgatjuk bele körbe-körbe a formába, míg el nem fogynak.
A sütőt közben előmelegítjük 190 fokra, és kb. 40-45 percig sütjük a kuglófunkat. Tűpróvával ellenőrizzük, hogy a belseje is átsült-e.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.