Egy grillpartinak a vegák vagy vegánok számára sem kell unalmasnak lennie, hiszen zöldségekből is remek vacsorát készíthetünk, pár perc alatt. A brokkoli sokakban mély, negatív nyomot hagyott gyerekként, de érdemes kipróbálni sütve/grillezve is. Garantáltan kellemes csalódás lesz! :)
Hozzávalók a sült brokkolihoz:
- 1 kisebb fej brokkoli
- 4 ek olívaolaj
- só, bors
Hozzávalók a currys hummushoz:
- 250 g főtt csicseriborsó (vagy konzerv)
- 1 ek olívaolaj
- 2 ek tahini
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 citrom leve
- 1 kk currypor vagy paszta
- só
Tálaláshoz szezámmag
A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, majd egy zacskóba tesszük, ráöntjük az olajat, sózzuk, borsozzuk. Összefogjuk a zacskó száját és jól összerázzuk. Felhevítjük a grillrácsot vagy serpenyőt és 5-10 perc alatt minden oldalát megpirítjuk a brokkoli rózsáknak.
A hummushoz a csicseriborsót leszűrjük és félretesszük a levét. A leszűrt csicserit egy botmixerrel vagy turmixgépben krémesre dolgozzuk az olívaolajjal, tahinivel, a szétnyomott fokhagymával, a citrom levével, a sóval és a curryvel. Apránként adagoljuk hozzá a levét, hogy kenhető legyen.
A szezámmagot egy felhevített serpenyőben pirosra pirítjuk. Nem szükséges olaj hozzá.
Tálalásnál a tányérra kanalazunk a hummusból, elkenjük, majd erre pakoljuk a sült brokkoli rózsákat. Végezetül pedig megszórjuk szezámmaggal.
Ezen a nyáron minden a kaktuszokról, pozsgásokról és pálmafákról szól, úgyhogy nem csoda, hogy ezek a motívumok a kerámiákon is megjelentek. Ehhez a vegán fogáshoz különösen jól illenek ezek a mintás tányérok, amiket a kikából választottam . Ráadásul variálhatjuk őket egyszerűbb, egyszínű darabokkal, így még különlegesebb lesz az összhatás.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.