Vegán grill vacsora: sült brokkoli, currys hummus és szezámmag

Egy grillpartinak a vegák vagy vegánok számára sem kell unalmasnak lennie, hiszen zöldségekből is remek vacsorát készíthetünk, pár perc alatt. A brokkoli sokakban mély, negatív nyomot hagyott gyerekként, de érdemes kipróbálni sütve/grillezve is. Garantáltan kellemes csalódás lesz! :)

dsc_2309-min.jpg

Hozzávalók a sült brokkolihoz:


- 1 kisebb fej brokkoli
- 4 ek olívaolaj
- só, bors

 

Hozzávalók a currys hummushoz:


- 250 g főtt csicseriborsó (vagy konzerv)
- 1 ek olívaolaj
- 2 ek tahini
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 citrom leve
- 1 kk currypor vagy paszta
- só

Tálaláshoz szezámmag

dsc_2277-min.jpg

A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, majd egy zacskóba tesszük, ráöntjük az olajat, sózzuk, borsozzuk. Összefogjuk a zacskó száját és jól összerázzuk. Felhevítjük a grillrácsot vagy serpenyőt és 5-10 perc alatt minden oldalát megpirítjuk a brokkoli rózsáknak.


A hummushoz a csicseriborsót leszűrjük és félretesszük a levét. A leszűrt csicserit egy botmixerrel vagy turmixgépben krémesre dolgozzuk az olívaolajjal, tahinivel, a szétnyomott fokhagymával, a citrom levével, a sóval és a curryvel. Apránként adagoljuk hozzá a levét, hogy kenhető legyen.


A szezámmagot egy felhevített serpenyőben pirosra pirítjuk. Nem szükséges olaj hozzá.


Tálalásnál a tányérra kanalazunk a hummusból, elkenjük, majd erre pakoljuk a sült brokkoli rózsákat. Végezetül pedig megszórjuk szezámmaggal.


Ezen a nyáron minden a kaktuszokról, pozsgásokról és pálmafákról szól, úgyhogy nem csoda, hogy ezek a motívumok a kerámiákon is megjelentek. Ehhez a vegán fogáshoz különösen jól illenek ezek a mintás tányérok, amiket a kikából választottam . Ráadásul variálhatjuk őket egyszerűbb, egyszínű darabokkal, így még különlegesebb lesz az összhatás.

dsc_2315-min.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://wanderfoodwonder.blog.hu/api/trackback/id/tr9514096879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

bb_l1346_masolat.jpg

Iklódi Dóri vagyok, a blogomon pedig olyan recepteket osztok meg veletek, amelyek az inzulinrezisztensek étrendjébe is beilleszthetők, egyszerűek és gyorsan elkészíthetőek. Olvashattok itt továbbá a gasztroélményeimről és az egészséges életmódhoz kötődő témákról. 

Kövess Instagramon!

süti beállítások módosítása