Töredelmesen be kell vallanom, hogy kávéfüggő vagyok. Reggelinél nélkülözhetetlen, de a tízórainál sem vetem meg, az ebéd utáni levezető pedig már-már szinte kötelező. Ezeken felül pedig jöhet minden, ami kávés. Szerencsére nem csak a tirumisu tartalmazhat kávét, hanem például egy pihe-puha kuglóf is. Cukormentesen és teljes kiőrlésű lisztből készítettem, így akár reggelinek is klassz lehet!
Nemrégiben ismerkedtem meg a Roastopus kávékkal, amelyeket frissen pörkölnek, ráadásul igazodnak a különböző termőterületek szüreti időszakához, a szezonális változásokhoz, hogy a lehető legmagasabb minőséget tudják hozni. A kuglófhoz a Seashell nevű kávéjukat választottam, ami egy brazil kávé pirított dió, csokoládé és tejkaramella ízjegyekkel. Remekül illett hát egy ilyen süteménybe.
Hozzávalók a kuglófhoz:
- 210 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 90 g sima búzaliszt
- 150 g eritrit vagy xilit
- 100 g vaj vagy margarin
- 3 tojás
- 1 dl tej vagy növényi ital
- 2 dl főzött kávé, nálam Roastopus Seashell
- 1 csomag sütőpor
- 2 ek holland kakaópor
A vajat kissé megolvasztjuk, majd a tojásokkal és az édesítőszerrel habosra verjük.
Adjuk hozzá a tejet és kávét, majd keverjük össze.
A liszteket egy másik tálban kavarjuk össze a sütőporral, majd apránként adjuk hozzá a tejes keverékhez. Csomómentesre dolgozzuk.
Egy kuglóf formát kivajazunk és lisztezünk és egyenletesen beleöntjük a masszát.
A sütőt közben előmelegítjük 190 fokra, és kb. 40-45 percig sütjük a kuglófunkat. Tűpróvával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.