Imádok kézzel készített ajándékot adni és kapni, mert igazán személyre lehet szabni, és annyira jól tud esni, ha tudom, hogy a másik szívét-lelkét beletette abba a tárgyba. Persze nem mindenki lehet ezermester vagy művészi vénával megáldott, de hál'Istennek rengeteg olyan ajándékötlet van, amihez semmi ördöngösség nem szükséges. Most össze is gyűjtöttem nektek a 4 legjobb saját készítésű gasztroajándékot, amelyekkel senkinél nem lőhetünk mellé.
1. Forrócsoki pillecukorral
Egy kis boldogsághormon bármikor jól jöhet. Igaz? :) Ezért a cuki csatos vagy befőttes üvegben lévő"instant" forrócsokiért pedig a csokirajongók minden bizonnyal odáig lesznek.
Forrás: http://bit.ly/1gT3ADy
Hozzávalók 1 üveghez:
- csatos vagy befőttes üveg
- szalag a díszítéshez
- 3 tasak forrócsoki por
- fél tábla csoki darabokra törve (olyan csokiból, amilyet szeret az illető)
- fél zacskó pillecukor
- egy pici üveg krémlikőr
Az üvegbe először belekanalazzuk a forrócsoki port, majd rátördeljük a csokit, beleszórjuk a pillecukrot és lezárjuk. A csatra ráköthetünk egy szép szalaggal egy kis üveg krémlikőrt az igazi hedonistáknak. :)
2. Vaníliaesszencia saját kezűleg
Aki imád a konyhában sürögni-forogni, és főként a sütemények megszállottja, ő minden bizonnyal nagyra értékeli majd ezt a vaníliakivonatot.
Forrás: http://bit.ly/2gWlttx
Hozzávalók:
- Csatos vagy parafadugós üveg
- 30 g vaníliarúd
- 250 ml vodka (Ha gluténérzékeny az ajándékozott, akkor válasszunk nem gabona alapú alkoholt!)
- címke, szalag a díszítéshez
A vaníliarudakat egy éles késsel félbevágjuk és kikaparjuk belőle a magvakat. Ezeket a kis magvakat egy kiskanállal beletöltjük az üvegbe, majd a megmaradt tokokat is beletesszük. Feltöltjük vodkával, lezárjuk, díszítjük címkével, szalaggal és kész is. :) Az a jó, ha legalább 6 hónapot áll így, ezután érdemes leszűrni.
3. Fahéjas-gyümölcsös granola
Biztosan van olyan barátunk, aki imád müzlit enni reggelire, vagy csak figyel az alakjára. Na, ő biztosan értékelni fogja ezt a házi készítésű müzlit. ;)
Forrás: http://bit.ly/2gWxctG
Hozzávalók:
- 1 csatos üveg
- 1,5 bögre zabpehely
- fél csésze magvak (mandula, dió, mogyoró, stb.)
- fél tk fahéj
- fél csésze aszalt gyümölcsök
- negyed csésze méz (vagy ha valaki nem eszik mézet, akkor agave szirup)
- negyed csésze olvasztott kókuszolaj
A zabpehelyhez hozzákeverjük a magvakat, fahéjat, aszalt gyümölcsöket, majd rácsorgatjuk a mézet és a kókuszolajat. Összekeverjük, egy sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük, és 170 fokon 20 percig sütjük. Ha kihűlt, akkor lapátolhatjuk is az üvegünkbe.
+1 Házi nutella
Szerintem ha valaki él-hal a nutelláért, akkor a házit még inkább szeretni fogja. Ez már egy picit nagyobb előkészületet igényel, mint az előzőek, de itt találtok egy szuper receptet hozzá. :)
Forrás: http://bit.ly/2hT6nGD
Szuper készülődést kívánok mindenkinek! :)
Ha tetszett amit olvastál, akkor kövess Facebookon és Instagramon, ahol még több friss tartalmat találsz! :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.