Tavaly készítettem először mentes mézeskalácsot, amikor már az inzulinrezisztencia miatt nem ehettem se cukrot, se mézet, se fehérlisztet. Kicsit kételkedve álltam neki méz nélkül, de a végeredmény szuper lett: rögtön puha, és szinte teljesen az eredeti ízű mézeskalács. :)
Hozzávalók:
200 g zabpehelyliszt
40 g finomliszt (Ha gluténmentesen szeretnénk, akkor helyettesítsük rizsliszttel)
60 g vaj vagy kókuszzsír
40 g eritrit
6 tk mézeskalács fűszerkeverék
2 tojás +1 a kenéshez
2 ek hideg víz
fél kk szódabikarbóna
2 kk citromlé
A liszteket összekeverjük a fűszerkeverékkel, eritrittel és a szódabikarbónával, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a 2 egész tojást, a citromlevet és a vizet is, és elkezdjük összegyúrni. Ha száraz lenne, akkor adjunk még hozzá egy picit vizet.
Lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, lekenjük egy felvert tojással, kiszaggatjuk, és díszíthetjük magvakkal, aszalt gyümölccsel, stb.
180 fokra 10 percig bedugjuk a sütőbe, és kész is. :)
Ha tetszett amit olvastál, akkor kövess Facebookon és Instagramon, ahol még több friss tartalmat találsz! :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.