Azonnal puha mindenmentes mézeskalács

Tavaly készítettem először mentes mézeskalácsot, amikor már az inzulinrezisztencia miatt nem ehettem se cukrot, se mézet, se fehérlisztet. Kicsit kételkedve álltam neki méz nélkül, de a végeredmény szuper lett: rögtön puha, és szinte teljesen az eredeti ízű mézeskalács. :) 

20161221_171133-02.jpeg

Hozzávalók:

200 g zabpehelyliszt

40 g finomliszt (Ha gluténmentesen szeretnénk, akkor helyettesítsük rizsliszttel)

60 g vaj vagy kókuszzsír 

40 g eritrit 

6 tk mézeskalács fűszerkeverék 

2 tojás +1 a kenéshez

2 ek hideg víz 

fél kk szódabikarbóna

2 kk citromlé 

 

A liszteket összekeverjük a fűszerkeverékkel, eritrittel és a szódabikarbónával, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a 2 egész tojást, a citromlevet és a vizet is, és elkezdjük összegyúrni. Ha száraz lenne, akkor adjunk még hozzá egy picit vizet. 

Lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, lekenjük egy felvert tojással, kiszaggatjuk, és díszíthetjük magvakkal, aszalt gyümölccsel, stb. 

180 fokra 10 percig bedugjuk a sütőbe, és kész is. :) 

  Ha tetszett amit olvastál, akkor kövess Facebookon és Instagramon, ahol még több friss tartalmat találsz! :) 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://wanderfoodwonder.blog.hu/api/trackback/id/tr4312065967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2016.12.21. 21:38:51

Mindenmentes? A családban ketten allergiásak a mézeskalács fűszerkeverékben található vackokra :(

dora.iklodi 2016.12.21. 21:39:51

@Étteremkritikus: Próbáljátok ki a Fűszerész Mézeskalács keveréket, ami csak természetes dolgokat tartalmaz :) Nincs benne se tartósítószer, se ízfokozó.

bb_l1346_masolat.jpg

Iklódi Dóri vagyok, a blogomon pedig olyan recepteket osztok meg veletek, amelyek az inzulinrezisztensek étrendjébe is beilleszthetők, egyszerűek és gyorsan elkészíthetőek. Olvashattok itt továbbá a gasztroélményeimről és az egészséges életmódhoz kötődő témákról. 

Kövess Instagramon!

süti beállítások módosítása