Ha már unod a hagyományos gyümölcskenyeret,akkor próbáld ki ezt a diós-almás verziót sok-sok fahéjjal.
Az aszalványok nem állnak éppen a szívem közepén, ráadásul keveset is ehetek belőlük magas cukortartalmuk miatt. Úgyhogy csavartam egy kicsit a klasszik recepten, és friss almával, dióval és mézeskalács fűszerkeverékkel készítettem el idén a gyümölcskenyeret. IR-diétába illeszthető, hiszen cukormentes, teljes kiőrlésű és még tejmentes is. ;)
Hozzávalók:
150 g zabpehelyliszt
50 g teljes kiőrlésű búzaliszt
140 g vaj vagy margarin
3 tojás
1 tk szódabikarbóna
1 tk sütőpor
mézeskalács fűszerkeverék vagy 2 tk fahéj
csipet só
140 g eritrit
3 marék dió
2-3 nagyobb alma
A liszteket kimérjük és összekeverjük a fűszerkeverékkel, a sütőporral és szódabikarbónával. A diót apróra törjük és a háromnegyedét hozzáöntjük a liszthez.
A tojásokat a csipet sóval és az eritrittel habosra verjük.
A vajat megolvasztjuk, és hozzákeverjük a lisztünkhöz.
Az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és a tojásos keverékhez adjuk. Ezután forgatjuk össze a száraz hozzávalókat ezzel az almás keverékkel.
A formánkat kibéleljük sütőpapírral és a háromnegyedéig töltjük a tésztánkkal. Megszórjuk a tetejét a maradék diónkkal, és mehet is be a 180 fokos sütőbe, kb 35-40 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.