Diós-almás gyümölcskenyér egészségesen

Ha már unod a hagyományos gyümölcskenyeret,akkor próbáld ki ezt a diós-almás verziót sok-sok fahéjjal. 

Az aszalványok nem állnak éppen a szívem közepén, ráadásul keveset is ehetek belőlük magas cukortartalmuk miatt. Úgyhogy csavartam egy kicsit a klasszik recepten, és friss almával, dióval és mézeskalács fűszerkeverékkel készítettem el idén a gyümölcskenyeret. IR-diétába illeszthető, hiszen cukormentes, teljes kiőrlésű és még tejmentes is. ;) 

20161218_160410kkk.jpg

Hozzávalók:

150 g zabpehelyliszt

50 g teljes kiőrlésű búzaliszt 

140 g vaj vagy margarin

3 tojás

1 tk szódabikarbóna

1 tk sütőpor

mézeskalács fűszerkeverék vagy 2 tk fahéj 

csipet só 

140 g eritrit 

3 marék dió 

2-3 nagyobb alma 

 

A liszteket kimérjük és összekeverjük a fűszerkeverékkel, a sütőporral és szódabikarbónával. A diót apróra törjük és a háromnegyedét hozzáöntjük a liszthez. 

A tojásokat a csipet sóval és az eritrittel habosra verjük. 

A vajat megolvasztjuk, és hozzákeverjük a lisztünkhöz. 

Az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és a tojásos keverékhez adjuk. Ezután forgatjuk össze a száraz hozzávalókat ezzel az almás keverékkel. 

A formánkat kibéleljük sütőpapírral és a háromnegyedéig töltjük a tésztánkkal. Megszórjuk a tetejét a maradék diónkkal, és mehet is be a 180 fokos sütőbe, kb 35-40 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://wanderfoodwonder.blog.hu/api/trackback/id/tr412056031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dora.iklodi 2017.01.30. 23:04:37

@EszterZs: Jaj de örülök neki, hogy nálad is sikeres! :) Köszönöm, hogy megírtad!

bb_l1346_masolat.jpg

Iklódi Dóri vagyok, a blogomon pedig olyan recepteket osztok meg veletek, amelyek az inzulinrezisztensek étrendjébe is beilleszthetők, egyszerűek és gyorsan elkészíthetőek. Olvashattok itt továbbá a gasztroélményeimről és az egészséges életmódhoz kötődő témákról. 

Kövess Instagramon!

süti beállítások módosítása