Így készíts egyszerűen sajtszuflét egy kis extrával!

A szuflékészítéstől elég sokan rettegnek, így voltam ezzel én is egy darabig. Viszont ettem egyszer egy isteni sajtszuflét, amit aztán otthon is reprodukálni szerettem volna. Így született meg ez a recept, amit háromféle sajttal és spenóttal turbóztam fel. Egy kis salival könnyed vacsi, vagy akár vendégváró is lehet. ;) 

Az elkészítését megnézhetitek a legújabb Youtube videomban, de lentebb el is olvashatjátok. 

Hozzávalók:

2,5 dl tej
7 dkg liszt (lehet teljes kiőrlésű)
4 db tojás
5 dkg vaj
só, bors
szerecsendió
10 dkg füstölt sajt reszelve
10 dkg Trappista sajt reszelve
10 dkg kecskesajt
2 nagy marék spenót
fokhagyma

Először is egy besamel mártást készítünk, ez lesz a felfújt alapja. A vajat megolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, és picit pirítunk rajta. Majd felöntjük tejjel, sózzuk borsozzuk, szerecsendiót reszelünk bele és csomómentesre keverjük. Ha ez megvan, akkor félretesszük hűlni. 

A tojásokat szép habosra verjük, majd hozzáöntjük a kihűlt besamelhez. Azért fontos, hogy langyostól ne legyen melegebb a besamelünk, mert különben kicsapódik a tojás és rántotta lesz belőle. :) 

A spenótot egy kis vajon, fokhagymával megfonnyasztjuk, majd a sajtokkal együtt a tojásos keverékhez öntjük.

A szufléformákat háromnegyedik töltjük, majd 180 fokon 20-25 percig sütjük.

Jó étvágyat hozzá! 

main_sajtfelfujt0.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://wanderfoodwonder.blog.hu/api/trackback/id/tr5812538339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

bb_l1346_masolat.jpg

Iklódi Dóri vagyok, a blogomon pedig olyan recepteket osztok meg veletek, amelyek az inzulinrezisztensek étrendjébe is beilleszthetők, egyszerűek és gyorsan elkészíthetőek. Olvashattok itt továbbá a gasztroélményeimről és az egészséges életmódhoz kötődő témákról. 

Kövess Instagramon!

süti beállítások módosítása