Hamarosan búcsúzunk az epertől, úgyhogy használjuk ki, míg kapni lehet, és süssünk belőle például egy ilyen zseniálisan egyszerű morzsasütit. Ez a desszert tipikusan az, amit nem sütök meg, ha egyedül vagyok itthon, mert túl nagy a kísértés, hogy megegyem az egészet egy ültő helyemben. :D
Sütéssel együtt 30 perc alatt kész, és bármilyen gyümölccsel működik! ;)
Hozzávalók:
A morzsához:
- 10 dkg zabpehelyliszt vagy teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 10 dkg apró szemű zabpehely
- 4 evőkanál eritrit
- csipet só
- 10 dkg vaj vagy kókuszzsír
- 50 dkg eper
A morzsához a zabpelyhet és a lisztet összekeverjük az eritrittel és a csipet sóval, majd elmorzsoljuk benne a kis kockákra vágott vajat.
Az epret megmossuk, feldaraboljuk, és egy kivajazott hőálló tálba tesszük. A morzsánkkal beborítjuk az eper tetejét és már mehet is be a 180 fokos sütőbe 18-20 percre. Akkor van kész, ha szépen megpirult a morzsánk teteje.
Jó nassolást hozzá! ;)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.