Amikor először ajánlották nekem a Tamp and Pullban az espresso tonicot, akkor kicsit kétkedve fogadtam, mert milyen dolog az, hogy az isteni espressot felöntjük valami szénsavas, édeskés dologgal. De még most is hálás vagyok, hogy rábeszélt Levi, a barista, mert szerelem volt első kortyra. :)
A 40 fokban kevés jobb frissítőt tudnék elképzelni, mint ezt a kávékoktélt, amit ráadásul irtó egyszerű otthon is elkészíteni.
Ezzel a receptemmel indultam a Nespresso bloggerversenyén is, ahol az volt a feladat, hogy a Nespresso által kisorsolt kapszulából alkossunk egy jegeskávét, ami ránk jellemző. Én az Intenso On Ice kapszulát kaptam, ami egy pörkölt, gabonás és kakaós ízjegyekkel rendelkező kávé. A receptben nem ezt a pörköltséget és gabonás jelleget akartam tovább erősíteni, hanem elvinni egy kicsit frissebb, citrusosabb irányba.
Ha te is kedvet kaptál a játékhoz, akkor nem kell mást tenned, mint fotózd le kedvenc Nespresso kávéőrleményedből készült jegeskávéd a kapszulával együtt, használd a #NespressoPillanat hashtaget, és oszd meg velünk Instagram-on, hogy te legyél a szerencsés nyertes, aki Nespresso jegeskávé ajándékcsomagot nyer!
És most már mutatom is a receptet. :)
Hozzávalók:
2 db Nespresso Intenso on Ice kapszula (2x40 ml)
1,5 dl alkoholmentes tonik
4-5 jégkocka
tört jég
friss rozmaring
Egy pohárba teszünk 4-5 jégkockát, ráfőzzük a két espressot, hogy lehűljön.
Egy másik pohárba szórjuk a törtjeget, beletesszük a rozmaringot, és rátöltjük a tonikot, majd a lehűtött kávét szépen lassan, egy kanál segítségével ráengedjük a tonikra.
Figyeljétek a Nespresso FB oldalát, és szavazzatok a receptemre, hiszen értékes Nespresso nyereményekkel lehetettek gazdagabbak!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.