Bár a szendvicset is lehet millió módon variálni, a nemrégiben megrendezésre kerülő Bene Studio sajtóeseményére csavartam egy kicsit a már megszokott vendégváró falatokon, és teljes kiőrlésű tortilla tekercs variációkat készítettem . A húsos változatba céklás tojáskrém került, a vegába pedig egy pikánsabb zöldborsókrém. Hipp-hopp elkészül mind a két kence, és hipp-hopp el is fogy. Tapasztalat! :)
Nézzük is hogyan készül!
Céklás tojáskrém
Hozzávalók:
- 3 db főtt tojás
- 1 fej megfőtt cékla vagy 1 dl céklalé
- 175 g tejföl
- 1 tk mustár
- 2 evőkanál majonéz
- 1 tk só
- 1 kk bors
A tojást és a céklát lereszeljük, vagy nagyon apró kockákra vágjuk. Ha céklalevet használunk, akkor majd a tejfölben keverjük el.
A tejfölt egy tálban összekeverjük a mustárral, majonézzel és a fűszerekkel, majd alaposan elkeverjük benne a tojásos-céklás keveréket. Ezzel kész is, kenhetjük a kis tortillánkra vagy a kenyerünkre.
Pikáns zöldborsókrém
Hozzávalók:
- 200 g fagyasztott zöldborsó
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor petrezselyem
- friss gyömbér
- só, bors
A fagyasztott zöldborsóra annyi vizet engedünk, amennyi épp ellepi, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a szétnyomott fokhagymát, a felaprított petrezselymet és fedő alatt puhára főzzük. Ha megpuhult, akkor belereszelünk egy fél hüvelykujjnyi gyömbért, és egy botmixer segítségével pürésítjük.
Ha szeretnénk még tovább fokozni az ízét, akkor reszelhetünk bele parmezánt is.
A kencékkel megkentem a teljes kiőrlésű tortilla lapokat, megpakoltam sonkával, jégsalival, uborkával, paprikával és jó szorosan felgöngyöltem. Így is fogyaszthatjuk, vagy felvághatjuk kis falatokra a vendégeknek.
Jó étvágyat hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.