Mindig jó, ha van a tarsolyunkban egy-két olyan recept, aminek a hozzávalói nagy valószínűséggel megtalálhatóak otthon, és amit akkor is megsüthetünk ha vendégek érkeznek, vagy ha csak mi vágyunk egy kis nassolnivalóra. Ilyen ez a kuglóf is, amit a belereszelt alma tesz puhává és szaftossá.

Hozzávalók:
150 g zabpehelyliszt
50 g teljes kiőrlésű búzaliszt (ezt lecserélhetjük barna rizslisztre)
140 g vaj vagy margarin
3 tojás
1 tk szódabikarbóna
1 tk sütőpor
mézeskalács fűszerkeverék vagy 2 tk fahéj
csipet só
140 g eritrit
2-3 nagyobb alma
ízlés szerint aszalványok vagy dió

A liszteket kimérjük és összekeverjük a fűszerkeverékkel, a sütőporral és szódabikarbónával.
A tojásokat a csipet sóval és az eritrittel habosra verjük.
A vajat megolvasztjuk, és hozzákeverjük a lisztünkhöz.
Az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és a tojásos keverékhez adjuk. Ezután forgatjuk össze a száraz hozzávalókat ezzel az almás keverékkel. Ebbe szórhatjuk bele az aszalványokat és/vagy a diót.
A formánkat kibéleljük sütőpapírral és a háromnegyedéig töltjük a tésztánkkal. Mehet is be a 180 fokos sütőbe, kb 35-40 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
dora.iklodi 2017.12.13. 08:28:07
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal