Mivel az utóbbi hetekben a tavasz még kicsit váratott magára, ezért olyan jól esett egy nagy bögre forró teával bekuckózni, vagy épp nézni a márciusi hóesést, és a simogató napsugarakról álmodozni. :)
Szeretek kísérletezgetni az ízekkel és fűszerekkel, ezért most a teámba is csempésztem belőlük, így született meg ez a különlegesen finom cukor-és tejmentes chai latte.
Hozzávalók:
- 0,5 l BWT magnéziummal dúsított víz
- 2 db fekete tea filter vagy szálas fekete tea
- 2 dl mandulatej (vagy lehet bármilyen növényi tej, amit szeretsz)
- 2 db fahéjrúd
- 3 db szegfűszeg
- 1 tk őrölt zöld kardamom
- 1 db csillagánizs
- 4 ek édesítőszer (én eritritet használtam, de mézzel is helyettesíthetjük, ha megengedett)
A fahéjrudat egy kicsit megtörjük, majd a többi fűszerrel együtt egy kis lábosba tesszük és felmelegítjük. Erre öntjük rá a magnéziumvizet, felforraljuk, majd beletesszük a teafiltert. Letakarjuk, és 7-8 percig állni hagyjuk.
Mint ahogy az alapanyagoknál is láthatjátok, BWT magnéziumvizet használtam, hiszen kaptam egy remek BWT Magnesium Mineralizer vízszűrő kancsót, ami nem csak az íz- és illatrontó anyagokat szűri ki (pl kór és nehézfémek), hanem a szűrés során magnéziumot is hozzáad a vízhez. Ez egyrészt sokkal finomabb vizet eredményez, másrészt segíti a vízzel készített italok és ételek ízének kiteljesedését, hozzájárul a napi magnézium szükségletünkhöz.
Közben felmelegítjük a tejet, ha van tejhabosítónk, akkor fel is habosíthatjuk.
A teát leszűrjük, kiöntünk egy bögrébe 1,5 dl-t, majd ráöntjük a tejet.
Megszórjuk a tetejét fahéjjal, és már kortyolhatjuk is. :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Lyla 2018.03.19. 09:44:07
Csillagánizst hol lehet beszerezni? Én sajnos szupermarketekben még nem találkoztam vele.