Már annyira hiányzik a tavasz frissessége, a színek és az illatok, hogy lassan csak zöld dolgokat vagyok hajlandó főzni. :D Nagy krémleves rajongó vagyok, hiszen könnyedén el lehet őket mindenmentesen is készíteni, és tényleg percek alatt finomat varázsolhatunk az asztalra. Ezúttal egy lime-os mentás zöldborsó krémlevest készítettem, ami igencsak frissítő lett a citrusfélének és a gyógynövénynek köszönhetően.
Hozzávalók:
- 200 g zöldborsó (én még most fagyasztottat használtam)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 duci gerezd fokhagyma
- 1 nagy marék menta
- 1 db lime
- 2-3 dl BWT magnéziummal dúsított víz
- só
- 4 ek olívaolaj
A vöröshagymát megtisztítjuk és felkockázzuk, majd a fokhagymát is megtisztogatjuk és fokhagyma nyomóval vagy egy nagyobb kés lapos felével szétnyomjuk.
Egy lábosban felhevítjük az olajat, majd rádobjuk a vöröshagymát és megpirítjuk rajta. Ha színt kapott a vöröshagyma, akkor mehet rá a fokhagyma, és azt is megpirítjuk kicsit.
Ezután mehet bele a zöldborsó, a menta és a lime leve. Felöntjük annyi BWT magnéziumvízzel, amennyi épp ellepi. A szűrt, magnéziumban gazdag víz hozzájárul a leves ízvilágának kiteljesedéséhez. Sózzuk, majd lefedjük és kb 8-10 perc alatt puhára főzzük.
Ha megpuhult, akkor egy botmixer segítségével pürésítjük. A tetejére szórhatunk sajtot, vagy piríthatunk magvakat is.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.