Lime-os mentás zöldborsóleves mindenmentesen

Már annyira hiányzik a tavasz frissessége, a színek és az illatok, hogy lassan csak zöld dolgokat vagyok hajlandó főzni. :D Nagy krémleves rajongó vagyok, hiszen könnyedén el lehet őket mindenmentesen is készíteni, és tényleg percek alatt finomat varázsolhatunk az asztalra. Ezúttal egy lime-os mentás zöldborsó krémlevest készítettem, ami igencsak frissítő lett a citrusfélének és a gyógynövénynek köszönhetően.

dsc_1047-min.jpg

Hozzávalók:

- 200 g zöldborsó (én még most fagyasztottat használtam)

- 1 fej vöröshagyma

- 2 duci gerezd fokhagyma

- 1 nagy marék menta

- 1 db lime

- 2-3 dl BWT magnéziummal dúsított víz

- só

- 4 ek olívaolaj

dsc_1013-min.jpg

A vöröshagymát megtisztítjuk és felkockázzuk, majd a fokhagymát is megtisztogatjuk és fokhagyma nyomóval vagy egy nagyobb kés lapos felével szétnyomjuk.

 

Egy lábosban felhevítjük az olajat, majd rádobjuk a vöröshagymát és megpirítjuk rajta. Ha színt kapott a vöröshagyma, akkor mehet rá a fokhagyma, és azt is megpirítjuk kicsit.

 

Ezután mehet bele a zöldborsó, a menta és a lime leve. Felöntjük annyi BWT magnéziumvízzel, amennyi épp ellepi. A szűrt, magnéziumban gazdag víz hozzájárul a leves ízvilágának kiteljesedéséhez. Sózzuk, majd lefedjük és kb 8-10 perc alatt puhára főzzük.

 

Ha megpuhult, akkor egy botmixer segítségével pürésítjük. A tetejére szórhatunk sajtot, vagy piríthatunk magvakat is.

dsc_1017-min.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://wanderfoodwonder.blog.hu/api/trackback/id/tr9913783272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

bb_l1346_masolat.jpg

Iklódi Dóri vagyok, a blogomon pedig olyan recepteket osztok meg veletek, amelyek az inzulinrezisztensek étrendjébe is beilleszthetők, egyszerűek és gyorsan elkészíthetőek. Olvashattok itt továbbá a gasztroélményeimről és az egészséges életmódhoz kötődő témákról. 

Kövess Instagramon!

süti beállítások módosítása