Cseeresznyéből soha nem elég! :) Bár szerintem a legtutibb frissen, a fáról leszedve, de akár gyümölcslevesbe vagy pitébe is mennyei! Ehhez a süteményhez alig kell pár hozzávaló, mégis isteni, puha, szaftos kis pite lesz belőle.
Hozzávalók egy piteformához:
- 250 g teljes kiőrlésű búzaliszt (ha gluténmentesen szeretnénk, akkor helyettesítjük GM zabpehelyliszttel)
- 200 g kókuszzsír/margarin olvasztva
- 50 g negyedannyi erősségű édesítőszer vagy 230 g eritrit
- 1 csomag sütőpor
- 1 tk fahéj
- 4 tojás
- 50 ml víz
- magozott cseresznye
A magozott cseresznyét megszórjuk fahéjjal és szűrőbe tesszük csöpögni, míg fel nem használjuk.
Először összekeverjük egy tálban a lisztet és a sütőport.
Egy másik tálban a a tojásokat habosra verjük az édesítőszerrel, majd hozzákeverjük a megolvasztott margarint vagy kókuszzsírt és a vizet.
Végül apránként hozzáadjuk a lisztes keveréket a tojásoshoz és csomómentesre keverjük.
Egy piteformát kivajazunk, kilisztezünk és egyenletesen beleöntjük a masszát. A cseresznye szemeket belenyomkodjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is átsült-e.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.