Ki mondta, hogy grillezni csak húst és zöldségeket lehet? :) Érdemes kipróbálni a
gyümölcsöket is grillezve, hiszen a bennük lévő cukor karamellizálódik, és a kinti
sütés miatt még pikáns is lesz. Én most nektarint tettem a grillrácsra, és tálalásnál
még egy kis vanília fagyi is került rá. Azt hiszem méltó desszert ez egy grillpartira! :)
Hozzávalók 4 főre:
- 4 db barack (lehet őszibarack és nektarin is)
- 1 ek olvasztott vaj vagy margarin
- 1 kk fahéj
- tálaláshoz cukormentes vanília fagylalt
A barackokat vágjuk ketté és szedjük ki a magját. Nem kell meghámozni. Kisebb szeletekre
is vághatjuk, vagy hagyhatjuk így is.
A barack szeleteket bekenjük az olvasztott vajjal vagy margarinnal és a forró grillrácson
mind a két oldalát megsütjük. Vigyázzunk, mert nagyon hamar elkészül. Tálalásnál
megszórjuk fahéjjal és vanília fagyit kanalazunk rá.
Egy grillpartin a tálalás is fontos szempont. Érdemes olyan színeket választani a
textilek és az edények tekintetében is, melyek még jobban hangsúlyozzák az
ételeket. Ezt a desszertet most a kék különböző árnyalataival tettem
ínycsiklandóbbá. Ti sem féljetek bátran használni színeket a konyhaasztalon. Én
most mindent a kika kínálatából válogattam össze hozzá. Nagyon tetszik az
összkép!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.